First Light Pavilion

First Light Pavilion - Projects - ORSA
Project Details
Client:
Manchester University
Architect:
Hassell Architects
First Light Pavilion - Projects - ORSA

The project is the First Light Pavilion, a new visitor experience at the site of University of Manchester’s Jodrell Bank radio telescope.

The First Light Pavilion will be a single storey domed circular shaped building with an accessible green roof with three zones of glazing cut into the periphery of the dome. The building is located within the woodland area to the north east of the existing visitor facilities at the site. The FLP will incorporate at its heart a 250 seat auditorium for audio-visual presentation and a large exhibition space which will incorporate a variety of audio-visual experiences and will re-use sections of the Lovell Radio Telescope dish which will be replaced during refurbishment of the dish.

Project Details
Client:
Manchester University
Architect:
Hassell Architects
Related Projects